Chiropractie en artrose klachten en posttraumatische dystrofie

Mensen die last hebben van artrose willen maar wat graag weten als er een behandeling bestaat die hun kan helpen om geen chronische pijn meer in de gewrichten te ervaren. Artrose is een aandoening waarbij de kwaliteit van het kraakbeen achteruitgaat.

Door deze achteruitgang zullen op een gegeven moment botten in gewrichten langs elkaar schuren en veel pijn veroorzaken tijdens het bewegen. De klachten die met de aandoening gepaard gaan zijn onder andere pijnlijke en stijve gewrichten. Deze kunnen bestreden worden door bewegingsoefeningen te doen en door het nemen van medicatie tegen de pijn. Wat niet veel mensen weten is dat chiropractie ook kan helpen bij artrose klachten.

Behandeling door chiropractor

Zoals je waarschijnlijk wel weet is een chiropractor iemand die botten en gewrichten kraakt. In de meeste gevallen wordt dit gedaan om stijfheid in het lichaam op te lossen. Heb je bijvoorbeeld last van een stijve nek, dan kan een chiropractor de wervels met een flinke ruk weer op hun plaats zetten waardoor je je nek daarna weer zonder belemmeringen kunt bewegen.

Bij de aandoening posttraumatische dystrofie is er meer aan de hand, hier zijn ook behandelingen voor. Meer hierover op: https://www.vrijvanpijn.nl/posttraumatische-dystrofie/

Bij mensen die lijden aan artrose zal in de chiropractie een soortgelijke behandeling toegepast worden. Artrose zorgt er namelijk voor dat mensen ook zeer stijve en pijnlijke gewrichten als klachten hebben. De aandoening kan onder andere de rug, knieën, heupen en handen aantasten. Een chiropractor kan de klachten verminderen en ervoor zorgen dat je weer makkelijker kunt bewegen.

Geen genezing van artrose verwachten

Wat we in dit artikel wel duidelijk moeten maken is dat je geen genezing van je artrose klachten moet verwachten. Een chiropractor kan dan misschien wel een stijve nek definitief genezen, maar door de behandelingen kan beschadigd kraakbeen niet hersteld worden.

Wel kan je klachten sterk verminderen door chiropractie behandelingen te ondergaan. Wanneer je zonder pijn kunt bewegen dan beweeg je vrijelijk en zal je ook niet door een verkeerde houding je situatie enkel verergeren. Let wel op dat je in de meeste gevallen meerdere behandelingen nodig zult hebben. Eens per maand een bezoek aan de praktijk van de chiropractor brengen, helpt je om stijfheid te voorkomen en dit heeft als direct gevolg dat pijnklachten verminderen.